Theater De Roode Bioscoop

LEADBEATERS

LEADBEATERS, Amsterdamse stringband die eigenlijk veels te rock 'n' roll is voor een folky-outfit.

Deze troupe, niet per se met baarden, maar zeker wel met een trefzekere bravoure en branie, trekken reeds vele jaren door het land. Eerst als gelegenheidsformatie bij speciale gelegenheden, later al snel wekelijks. En inmiddels zijn LEADBEATERS niet meer weg te slaan uit de lokale roots, folk en americana muziekscene.

Zaterdag 20 jul. 2024 - 20:00 uur - € 10,00

‘With love for old iron, old souls and old ears’

‘Too rock ’n’ roll to be folk!’

'Armed with strings of steel and wrought from thick sheets of lead!’

‘They cut to the chase and give voice to freeloaders, beggars, troublemakers, misfits and the just plain hopeless’


Met een folky-punky mixed-grill van Amerikaanse traditionals, old-time, rhythm & blues, bluegrass, cajun en gospel brengt het gezelschap een muzikale obade aan de hopelozen, de klaplopers, de armoedzaaiers, de amokmakers en de buitenbeentjes. In a rowdy fashion.

Dat doen de Leado’s in beginsel met fiddle, gitaar, mandoline, contrabas en enigzins gecoördineerde samenzang, maar het hart en podium is groot genoeg voor gepassioneerde muzikale broeders en broederinnen. Want bijv. banjo, slide gt, lepels, harp en wasbord horen er ook zeker bij. Er worden er regelmatig gelijkgestemde muzikanten uitgenodigd om mee te picken, plukken en zagen. En zo wordt dus ieder optreden een fantastisch onvoorspelbaar feest, waar kelen worden gespoeld, handen worden geklapt, voeten gestampt en lood wordt geslagen.

Op meerdere festivals stonden ze al. Vorig jaar, Paaspop en Rotterdam Bluegrass. Dit jaar weer op Zwarte Cross en Madnes. In de afgelopen jaren, Lowlands, Welcome To The Village, Parade etc. En vergeet natuurlijk de reguliere clubs als Melkweg, Paradiso, Vera, Tivoli, Paard en Patronaat niet.

Meer Feeling Gumbo! [ een verspreid festival ]