Theater De Roode Bioscoop
LOOT | Timothy Banchet Trio
Erik Smits

LOOT | Timothy Banchet Trio

Een double bill van twee geweldige jazz groepen waarin de piano een belangrijke rol speelt. De pianist bandleiders van beide groepen zijn zowel tegenpolen als groot fan van elkaars werk. Geniet van dit piano dubbelportret in twaalf tinten zwart wit.

20:30 uur | 16 euro / 8 euro

Timothy Banchet gaat in de klassieke jazz piano trio uiterst swingend en smaakvol te werk met eigen stukken en composities van de grootheden. Timothy speelde eerder tot grote vreugde van het publiek in de Roode Bioscoop duo met Han Bennink. De geschiedenis en het hier en nu komen niet vaak zo mooi samen als wanneer Banchet achter de piano zit. Hij brengt met Yoran Vroom en Cas Jiskoot een zeer goed ingespeelde ritmesectie mee: als trio stonden ze al menige late nacht in De Kring aan het Leidseplein.

LOOT is het kwartet van Oscar Jan Hoogland die onlangs nog op ons podium te vinden was met Mother Tongue en het ICP Orchestra). Hij schreef voor LOOT een feestelijk avontuurlijk repertoire dat de piano binnenste buiten keert. Fans van Thelonious Monk zullen zeker aan hun trekken komen. Daarbij koos hij niet de minste om hem muziekaal van repliek te dienen. Mag ik u voorstellen aan Onno Govaert op de drums,Uldis Vitols op de contrabas en de onvolprezen Ab Baars die zijn tenor saxofoon laat klinken als marmer en zijn clarinet als fluweel.

Timothy Banchet Trio
Timothy Banchet - piano
Cas Jiskoot - contrabas
Yoran Vroom - drums

LOOT
Ab Baars - tenor saxofoon, klarinet
Oscar Jan Hoogland - piano
Uldis Vitols - contrabas
Onno Govaert - drums

https://youtu.be/0vSNYCCJbfA?si=M6jdIFzLJUykDxfa

https://www.youtube.com/live/_wR9fbNKXKE?si=zjFByI9K7-GLnbcm&t=1757