Theater De Roode Bioscoop
Maaike den Dunnen | Practicing Solitude
Alberto Donadoni

Maaike den Dunnen | Practicing Solitude

Maaike den Dunnen’s nieuwste release ‘Practicing Solitude’ is een solo-project, geïnspireerd door de pandemie. Ze begeleidt haar eigen songs aan de vleugel en synthesizer: jazz in een singer-songwriter-setting. Een breekbare en tegelijk sterke performance, in de richting van een moderne Carole King.

https://youtu.be/TK9QVPX5cYo


Vrijdag 17 mrt. 2023 - 20:00 uur - € 18,00

Als zangeres en bandleider nam Den Dunnen twee succesvolle albums op. Ze ontving lovende recensies en gaf vele concerten op de internationale jazzpodia (o.a. North Sea Jazz Festival, Jazzclub Unterfahrt, Ubud Village Jazz Festival, Bird’s Eye Jazzclub Basel, Reduta Jazzclub). Ze werkte samen met topmusici, waaronder Karel Boehlee, Timothy Banchet, Renato Chicco en Dena DeRose.

Toch kriebelde het om zelf achter de piano plaats te nemen. ‘Er zijn maar weinig mensen die weten dat ik mijn muzikale reis ooit begonnen ben als een solo zangeres-pianiste. Altijd ben ik nieuwsgierig geweest om naar die vorm, die specifieke concentratie terug te gaan. De intieme setting vestigt alle aandacht op de song, de tekst en de emotie erachter. Het is voor mij de meest authentieke en directe manier om de luisteraar te raken.’

‘Practicing Solitude’ is een visuele live-EP, in één take opgenomen. Dit idee ontstond binnen de beperkende maatregelen van de pandemie. ‘Voor mij betekent de titel: op een sterke manier op jezelf teruggeworpen zijn. Ik denk en hoop dat veel mensen zich hierin kunnen herkennen’.

Verwacht een verhalend programma van enkele pop-evergreens in jazz-vorm, en veel eigen jazz in pakkende song-vorm.

Maaike den Dunnen - zang, piano, synthesizers


‘Great sound and deep soul - what a fantastic singer!’ - Sheila Jordan
‘Een formidabele zangeres met een betekenisvol, intens stemgeluid. Haar eigen liedjes zijn subliem.’ - Fay Claassen
‘With this project Maaike den Dunnen sounds like a modern day Carole King!’ - Dena DeRose
‘One of the genre’s promising young vocalists’ - Downbeat Magazine