Theater De Roode Bioscoop
Robin Nolan Trio: The Music of George Harrison

Robin Nolan Trio: The Music of George Harrison

Het nieuwe en opwindende project van de wereldberoemde Gypsy Jazz-gitarist Robin Nolan is gewijd aan de muziek van George Harrison. Nolan brengt een ode aan de ex-Beatle met een instrumentaal album met een verzameling van Harrison's liedjes gespeeld in zijn eigen unieke Gypsy Jazz-stijl. De relatie met de familie Harrison gaat ver terug. George Harrison was een fan en vriend van Robin en ze leerden elkaar in de jaren 90 kennen op feestjes die hij gaf op zijn Engelse landgoed ‘Friar Park’.

Zondag 19 feb. 2023 - 16:00 uur - € 15,00

Het nieuwe album is opgenomen met behulp van drie van George's beroemde Beatles-gitaren, waaronder de Gibson J160E, die het onderscheid heeft de enige gitaar te zijn die op elk Beatles-album wordt gebruikt, de Spaanse Ramirez zoals die op 'And I Love Her' te horen is en de 12 String Rickenbacker 360/ 12, gebruikt door George op het grootste deel van het album 'A Hard Day's Night'. Dit is de eerste keer dat deze gitaren zijn opgenomen sinds de jaren 70, een opwindend vooruitzicht voor alle Beatles-fans en ook voor liefhebbers van de muziek van George Harrison en akoestische gitaar.

Zoon Dhani Harrison is te horen op 'Marwa Blues' en begeleidt Nolan op een prachtige bewerking van George's compositie. Dhani gebruikt dezelfde tenorgitaar die hij met zijn vader op het origineel speelde.

De 'Envelope Song' is gecomponeerd door Nolan met behulp van de akkoorden die George schetste op de achterkant van een envelop die aan Robin werd doorgegeven om te voltooien door Olivia Harrison.

Het album wordt uitgebracht door George Harrison's label 'Dark Horse Records' en werd opgenomen in Friar Park. Dark Horse Records is een platenlabel dat in 1974 werd opgericht door voormalig Beatle George Harrison. De oprichting van het label viel samen met de afbouw van Apple Records van de Beatles en stelde Harrison in staat de projecten van andere artiesten te blijven steunen terwijl hij zijn solocarrière handhaafde. 

With George Harrison, Hank Marvin, Bill Wyman as his fans, Willie Nelson said it best “You play a mighty fine guitar Robin Nolan”.

A show not to be missed!

Robin Nolan gitaar
Arnoud van den Berg contrabas 
Jan Brouwer
gitaar