Theater De Roode Bioscoop
Soirée de Nadezda | Er was eens…
Soirée de Nadezda | Er was eens…

Soirée de Nadezda | Er was eens…

Soirée de Nadezda.

Wil je in aanraking komen met klassieke muziek? Het maakt niet uit of jij een nieuwkomer bent of dat je al meer weet over klassieke muziek en vaker naar concerten bent geweest, maar Soirée de Nadezda is de concertserie waar jij in de intieme sfeer van De Roode Bioscoop dichtbij de muziek en musici kunt komen. De pianiste Nadezda Filippova richtte deze concertserie op in 2018 om meer verbintenis tussen muziek en publiek te creëren. Haar eigen inleidingen maken elke avond een unieke belevenis.

Woensdag 10 mei 2023 - 20:00 uur - € 20,00

Er was eens…

Op deze avond verwelkomt Nadezda Filippova als gasten de klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer en de altvioliste Iteke Wijbenga. Zij brengen samen een ongewoon programma ten gehore met werken van de Duitse componisten R. Schumann en J. Widmann.

Märchenerzählungen” Op. 132 van R. Schumann is zijn latere werk. Hij was geïnspireerd door zijn ontmoeting met de jonge J. Brahms om deze cyclus in 4 delen te schrijven.

Jörg Widmann behoort tot één van meest gespeelde hedendaagse componisten. In 2015 componeerde hij het trio “Es war einmal…”. Qua bezetting en titel doet het stuk aan Schumann’s werk denken, hoewel die 5 delen ook iets hebben van de oosterse sprookjeswereld met o.a. een deel Fata Morgana.


Dit concert is een goede gelegenheid om met de wereld van de hedendaagse klassieke muziek kennis te maken.