Theater De Roode Bioscoop
SUNDAY ASSEMBLY | # DOPING
Argibald

SUNDAY ASSEMBLY | # DOPING

10:30 koffie, gezellig, inloop | 11:00 start Assembly

Sunday wat?
De Sunday Assembly
is een maandelijks platform voor wetenschap, comedy, live-muziek, persoonlijke verhalen, taart en vrijwilligerswerk. "Uitbundig en fysiek met toespraken en gedichten die te denken geven. Een fijne manier om de zondag te beginnen." (Volkskrant) "Vol met hippe twintigers en dertigers, gekleed als voor een avondje uit. De band speelt live, ­kort­gerokte meisjes dansen op tafel en er is meer oogcontact dan strikt noodzakelijk." (De Standaard) "Prachtige liedjes, interessante (kunst)lezingen en rustgevende stilte op een komische manier aan elkaar gepraat. Het is een leuke, inspirerende, gezellige zondagochtend" (The Cultural Lifestyle). "Een gezellige boel met veel activiteit en pijnlijk onleuke grappen over Nick & Simon"(Elsevier) “De reacties na afloop zijn laaiend enthousiast.” (NOS)

Sunday Assembly 2023-1: #Doping

Hoe werkt doping en werkt het eigenlijk wel? Hoogleraar Adam Cohen(oprichter CHDR) is de meest gezaghebbende expert van Nederland op het gebied van medicijnen en drugs en was betrokken bij baanbrekend AIDS-onderzoek. Eindelijk leren we alles over doping!
Met - behalve een lezing van Adam Cohen - ook :

- Epische muziek van niemand minder dan singer-songwriter Tommy Ebben (Komodo, Knalland, Tommy Ebben en de small town villains)- Comedy en presentatie door Ewout Jansen (videokanaal De Snijtafel / cabaretduo Ewout & Etienne) & Revka Bijl (roman: Gapen onder water)
- Filosofisch speeddaten - Een kunstlezing - Revka Bijl interviewt een tof maatschappelijk project- Reflectie met Floresta
- Uw eigen taart!

De cartoon voor deze editie is van de kunstenaar Argibald (Willem Bentvelzen)

Een Assembly duurt officieel een uurtje, maar loopt natuurlijk vaak vrolijk wat uit. Het napraten is reuze gezellig! U wordt uitgenodigd een taart te bakken en deze mee te nemen.