Theater De Roode Bioscoop
WOOLF
Jaap Kroon
WOOLF
Daan Muller

WOOLF

In de muziek van Woolf klinken echo's door van legendarische formaties als Crosby, Stills & Nash met een hip modern randje dat doet denken aan The Staves. De drie songwriters laten zich inspireren door alles wat wel en geen muziek genoemd kan worden, en schuwen de schurende thema's van het menselijke leven niet.

Zaterdag 10 jun. 2023 - 20:00 uur - € 15,00

Drie stemmen, drie persoonlijkheden, drie verhalen. Drie smaken die samen als een gouden, veelbeproefde smaakregel, gewoon lekker zijn. Woolf is een klinkende harmonie die volledig recht doet aan de individuele ruwe kantjes van singer-songwriters Marieke Smit, Mylène Berghs, en Ellen Tackenkamp; drie muzikanten die elkaar leerden kennen op het Conservatorium van Amsterdam, en die sindsdien onafscheidelijk zijn. In verschillende formaties reisden ze al tijdens hun studie de hele wereld over om eigen projecten te spelen en die van anderen aan te vullen. Zij zongen legendarische songs van de grote songwriters der aarde en leerden de kneepjes van het vak. Woolf viel meteen op in de Nederlandse scene, werd uitgenodigd bij 3fm, en speelde voorprogramma's tijdens de tour van Celine Cairo begin 2017. “Deze band is klaar voor de grotere podia”, schreef LiveStreamMagazine na afloop van een concert in het Haarlemse Patronaat.


Voorjaar 2020 was de release van de veelzijdige en goed ontvangen EP Woolf, geproduceerd door Paul Willemsen in Electric Monkey studio's in Amsterdam. Op de plaat staan ​​Nederlandse stermuzikanten, zoals drummer Mark Schilders, bassist Hugo Den Oudsten, gitarist Luuk Janssen en multitalent Maarten Hogenhuis die ook de hand had in verschillende mixen van de EP. En net toen de releasetour voor 2020 gepland was, maakte Covid-19 een einde aan livemuziek in het algemeen. Afgezien van een Garden Tour met 10 concerten in de zomer van 2021, was het moeilijk om geen livemuziek te kunnen spelen, maar gelukkig werd dat in 2022 ruimschoots ingehaald. WOOLF speelde het voorprogramma van The Delines en Frazey Ford en belandde daarmee op de mooiste podia van ons land. Van De Oosterpoort tot Patronaat en van TivoliVredenburg tot Paradiso. De groep blies het publiek omver met hun warme samenzang en bijzondere composities. Op het moment wordt hard gewerkt aan de volgende EP die in het voorjaar van 2023 zal verschijnen.