Theater De Roode Bioscoop
WOOLF | LET ME IN

WOOLF | LET ME IN

Als de James Webb telescoop muziek zou kunnen maken, zou die klinken als de liedjes van Woolf: raadselachtig mooi, vol nevelachtige texturen en fonkelende details. WOOLF zijn drie stemmen die als één stem klinken. Denk een vrouwelijke versie van Crosby, Stills & Nash, gezien door een moderne lens met dezelfde capaciteit om emoties los te maken en het hart te bevrijden van zijn apathische sluimering. Drie stemmen mengen naadloos en creëren een sereniteit die vaak doorontwikkeld tot een rauwe, vrouwelijke bulder.

Vrijdag 28 jun. 2024 - 20:00 uur - € 20,00

Ellen, Mylène en Marieke ontmoetten elkaar op het Conservatorium van Amsterdam, en beseften al snel dat hun muzikale band een hele bijzondere is; een bijna-bloedverwante harmonie bereikt door drie zangeressen die geen familie van elkaar zijn. WOOLF werd gevormd in 2017.

Na verschillende, goed ontvangen EPs brengt WOOLF dit jaar singles van hun debuutalbum ‘Let Me In’ uit, dat begin 2024 fysiek zal verschijnen. WOOLF zingt meeslepende en diepgevoelde songs die qua productie en sfeer doen denken aan artiesten als Ethan Gruska, Phoebe Bridges en The Staves. De warme vocalen van WOOLF hebben een centrale plaats gekregen op dit album, dat in samenwerking met producer/saxofonist Maarten Hogenhuis opgenomen is. De drie zangeressen en songwriters, wisselen zonder moeite wrange dissonanten af met heldere harmonieën in teksten over verbinding, gemis en vrijheid.

'Let Me In' is ook de titel van de eerste single die nu overal te beluisteren is. Het is een hopeloze ode aan een oneerlijke liefde, waarbij het begin doordrenkt is van kwetsbaarheid, om vervolgens te concluderen met een resoluut “Let Me Go.”De winter van 2024 vormt de aftrap van de “Let Me In” release tour die niemand mag missen! 

Recensent Frank Ipach (hooked on music.de) over WOOLF tijdens het Static Roots Festival in Oberhausen. 
“Woolf bracht een concert van topklasse, waarbij de term topklasse eigenlijk tekortschiet. Voor mij, als ultieme zang-liefhebber, mogen de zanglustige dames uit onsschone buurland Nederland absoluut in de categorie wereldklasse geschaard worden. Op slechts 5 meter afstand van het podium liet ik me maar al te graag vangen door WOOLF en haar verfijnde harmonieën die op ons neerregenden; de ene weldadige bui na de andere. Dat het trio dan ook nog als vanzelfsprekend de fantastische begeleiding op akoestische gitaar, ukelele, mandoline en banjo op zich nam was haast bijzaak; het gezang van de drie: Just Magic. Ik raad alle liefhebbers van goede muziek absoluut aan om nieuw aangekondigde WOOLF concerten te bezoeken.”