Theater De Roode Bioscoop
FOYER GALERIE | IEKELIENE STANGE & LIESELOT MOED

FOYER GALERIE | IEKELIENE STANGE & LIESELOT MOED

In de foyer van Theater de Roode Bioscoop hangen regelmatig de prachtigste kunstwerken van de meest uiteenlopende kunstenaars. Gratis te bezichtigen op maandag en vrijdag tussen 10 - 17u en natuurlijk tijdens uw bezoek aan de voorstelling.

Al het getoonde werk is te koop. Voor meer informatie, zie de brochure bij de tentoonstelling.

VANAF 10 MEI 2024: IEKELIENE STANGE & LIESELOT MOED | SPIELEREI

Lieselot Moed
(1986) studeerde in 2009 af aan kunstacademie Minerva. Na zich jarenlang toegelegd te hebben op illustratiewerk (voor o.a. De Standaard en De Tirade) richt ze zich de laatste drie jaar op schilderkunst. In de schilderijen speelt haar tweestrijd tussen kunstenaarschap en moederschap een grote rol. Binnen dit thema werkte ze ook met keramiek en textiel. In 2022 exposeerde ze in haar eigen huis onder de titel ‘You and me baby’, waarvoor ze haar zwangerschapsverlof als een kunstenaarsresidentie had ingevuld. In Theater de Roode Bioscoop laat Lieselot schilderijen zien van de afgelopen jaren waarin verschillende thema’s aan bod komen, én een nieuw werk, speciaal voor de expositie gemaakt.

‘Ik schilder niet, ik ploeter. Noem het expressief, ieder doekje is een zoektocht in eindeloos veel laagjes naar de juiste vorm en kleur met een pasteus resultaat. Mijn impressie van het figuur, object of situatie.’


Iekeliene Stange
(1984) is een multidisciplinair kunstenaar, wonende tussen Amsterdam en de Veluwe. Stange studeerde aan het Grafisch Lyceum Amsterdam en verdiepte zich via een carrière in de mode in veel verschillende (textiele) technieken. Ze laat zich vaak inspireren door de natuur en werkt met symbolische, surrealistische vormen en totems die verwijzen naar rituelen, het onderbewuste en het absurde. Op een speelse en intuïtieve manier creëert ze kostuums, muziek, video’s, decorontwerpen, keramiek en muurhangers om haar kleurrijke werelden te bouwen. Met haar dadaïstische experimentele kunst collectief Splitter Splatter treed ze al enige jaren op in Amsterdam en omstreken en was te zien in woonkamers, kunstgaleries, in het water, muziekfestivals en praalwagens.

‘Ik vind het heel fijn om aan mijn eigen wereld te bouwen, eentje geïnspireerd door vormen uit de natuur, vol kleur, soms absurdistisch, dan weer sprookjesachtig of misschien niet helemaal te plaatsen. Onderzoek en experiment is erg belangrijk in mijn praktijk en is een manier om meer verbinding te maken met mijn omgeving en op deze manier een bepaalde bezieling te geven aan materialen’