Theater De Roode Bioscoop

Soirée de Nadezda | Volksmuziek als inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van de fagot: Een Reis van Barok tot Hedendaags

Ontdek de veelzijdigheid van de fagot in ons boeiende concertprogramma, waarin we een reis maken van de barok tot hedendaagse muziek. Laat je verrassen door de rijke klankkleuren en expressieve mogelijkheden van dit bijzondere blaasinstrument!

Het programma omvat meesterwerken uit verschillende muzikale periodes, waaronder stukken van barokcomponist Böddeker, de Braziliaanse componist Villa-Lobos, John Williams en werken van eigentijdse componisten zoals Kinan Azmeh en Daria Maminova. Deze bloemlezing biedt een unieke luisterervaring die zowel liefhebbers van klassieke muziek als die van nieuwe muziek zal aanspreken.

Daarnaast verkennen we de grenzen van traditionele instrumentale muziek door het te integreren met moderne technologie. Met behulp van elektronica voegen we een eigentijdse twist toe aan het repertoire, waardoor nieuwe klanklandschappen en mogelijkheden ontstaan.

Laat je meeslepen door de rijkdom en het grensverleggende van de fagot in dit dynamische concertprogramma, waarin traditie en vernieuwing samenkomen.

Thomas Dulfer - fagot

Nadezda Filippova - piano

Donderdag 13 jun. 2024 - 20:00 uur - € 20,00


In 2018 lanceerde Nadezda Filippova in Amsterdam de reeks Soirée de Nadezda waarin ze als pianiste en programmeur de verscheidenheid, de variatie en de verschillende kunsten een podium geeft – met klassieke muziek als centraal punt.
www.nadezdafilippova.com