Theater De Roode Bioscoop
The Lasses & Kathryn Claire
Theo Looijmans 2017

The Lasses & Kathryn Claire

Driestemmige folkmuziek
Geweldige samenzang, intieme liedjes en karrenvol speelplezier, dat kenmerkt een optreden van The Lasses & Kathryn Claire.

Zaterdag 25 mrt. 2023 - 20:00 uur - € 20,00

De drie weten als geen ander de passie en het plezier van de folk voor het voetlicht te brengen. Zo staan ze in Amerika inmiddels bekend als ‘de vrouwelijke Crosby, Stills & Nash’. Maar ook de Ierse en Schotse roots van het trio zijn nog goed te horen. Met drie heel verschillende stemmen en de klanken van viool, bodhrán en akoestische gitaar is een concert van The Lasses en Kathryn Claire een feest voor het oor.


De unieke samenwerking tussen het Nederlandse folkduo The Lasses (Margot Merah en Sophie Janna) en de Amerikaanse Kathryn Claire heeft het trio veel gebracht. Toen ze elkaar in 2013 toevallig ontmoetten bij een Ierse sessie in het café Mulligans in Amsterdam, klikte het meteen. Inmiddels hebben ze tours gemaakt door Amerika, Nederland, Duitsland en Japan! Muziektijdschrift OOR noemde hun live album Live at De Parel van Zuijlen ‘een parel in de kroon van de folkmuziek’ en fRoots noemde het ‘sublime’.

Verhalen over de liefde, heimwee, verlangen en reizen, driestemmig, met humor en passie.

Meer informatie: www.thelasses.nl

Spring is here: https://youtu.be/FgPgXNRglKc
Hunter Moon: https://youtu.be/FgPgXNRglKc
Grey Funnel Line: https://youtu.be/fVswzCSBbeI