Theater De Roode Bioscoop
Blue Sands  (Halloweenconcert ft. Marta Arpini)
Yannick Nuyts

Blue Sands (Halloweenconcert ft. Marta Arpini)

Een gedeeld geheim op het podium
Belgische zangeres Esther Van Hees en Nederlandse basgitarist Reindert Kragt vormen samen het indie/jazz duo Blue Sands. De Roode Bioscoop is een enorme fan van deze twee muzikale geweldenaars. Op dit Halloween feestje is Marta Arpini hun zeer speciale gast.

Maandag 31 okt. 2022 - 20:00 uur - € 12,00

De twee beste vrienden leerden elkaar leerden kennen tijdens hun jazz master studies aan het conservatorium van Amsterdam in 2013. Door de jaren heen hebben ze samen gespeeld in verschillende bezettingen.

In 2020, te midden van de pandemie, begonnen ze hun tweekoppige band Blue Sands, met als bezetting enkel zang, basgitaar en een uitgebreide selectie aan effectpedalen. Datzelfde jaar brachten ze hun debuut EP ‘Flowers Made of Clay’ uit en nu presenteren ze hun eerste album ‘No Longer Blue’.

Het duo kreeg in hun jonge bestaan reeds de kans om hun muziek te laten horen op festivals als Injazz, So What’s Next, Amersfoort Jazz en Generations Jazz. Samenwerkingen met gastsolisten als Kika Sprangers, Ben van Gelder, Jef Neve, Marta Arpini, Jeroen van Vliet en nog meer staan op de agenda.

Hun inspiratie? Disney, Grunge, klassiek, videogame scores... Blue Sands laat zich inspireren ongeacht het genre. Hun eerste volledige album is een verzameling van gedeelde geheimen, mysterieuze landschappen, emotionele telefoongesprekken en wijze woorden van Bob Ross met een vleugje blauw zand.

Blue Sands maakt van elke show een huiskamerconcert, ongeacht de grootte van de venue. De intieme bezetting van zang en basgitaar biedt de ruimte om verhalen centraal te zetten en contact te leggen met het publiek. Kom naar een van de release shows en wees welkom in het huiskamer universum van ‘Blue Sands’.

Quotes

“Blue Sands heeft bijzonder weinig middelen nodig om te boeien… De sound heeft regelmatig iets droevigs, maar ook iets dromerigs.” – Ruud de Zwart (festivalinfo.nl)

“Speels en wendbaar samenspel geeft alle muziek die zij vertolken een verbluffend fris karakter en zij blijven boeien tot de laatste noot is uitgeklonken. Kragt en van Hees spelen al heel lang samen en hun hoorbare vriendschap geeft een buitengewoon charmante gloed aan hun muziek. Muziek is leuk als dit duo speelt.“- Anton Goudsmit