Theater De Roode Bioscoop
Katell | Retour Amsterdam Paris

Katell | Retour Amsterdam Paris

Katell is bij liefhebbers van het Franse chanson al lang geen onbekende meer. In haar nieuwe muziekprogramma laat ze de toeschouwer genieten van het mooiste wat Frankrijk en Nederland te bieden hebben.

Vrijdag 07 jan. 2022 - 20:00 uur - € 20,00

Naast prachtig eigen werk zingt Katell nummers van Franstalige grootheden als Brel, Aznavour en Piaf, maar ook Stromae. En pareltjes van Frank Boeijen, Herman van Veen, Toon Hermans en Wim Sonneveld. Vaak in een verassend, eigentijds jasje. Een samensmelting van akoestische en elektronische muziek, waarbij Katell sommige van oorsprong Nederlandse nummers in het Frans zingt of juist Franse liedjes in het Nederlands uitvoert.

De soms fluwelen en soms krachtige zang van deze in Frankrijk geboren rasartieste raakt je diep in je hart. Een echte toneelpersoonlijkheid, vond ook de jury van het Concours de la Chanson, dat ze in 2010 won. Over haar spetterende versie van Stromaes Formidable in The Voice of Holland wordt nu nog gepraat.

In Retour Amsterdam-Paris staan twee topmuzikanten Katell terzijde: Ton Snijders en Mathijs van Til. Toetsenist Ton Snijders is de vaste kracht achter Frank Boeijen. Hij werkte ook met Liesbeth List, Ramses Shaffy en Stef Bos. Mathijs van Til legde zich na zijn conservatoriumstudie toe op het gebruik van technologie tijdens liveoptredens. Zijn muzikale veelzijdigheid toont hij onder andere in het duo BrotherTill. Hij was medeproducer van Katell’s album Coeur d’artichaut (2014) en haar EP J’avance (2018).

Retour Amsterdam-Paris is als een boeiende treinreis langs de hoogtepunten van de Nederlandse en Franse cultuur.

Bezetting

Katell Chevalier – zang

Ton Snijders – piano, accordeon & ukulele

Mathijs van Til - live electronics