Theater De Roode Bioscoop
Meral Polat Trio
Meral Polat Trio
Peter de Jong

Meral Polat Trio

MERAL POLAT TRIO

Meral Polat ging afgelopen zomer de studio in met muzikanten Chris Doyle en Frank Rosaly en daaruit is een wonderlijk mooi trio ontstaan; Een eenvoudige setup met een betoverend klinkend resultaat.

Donderdag 22 jul. 2021 - 19:00 uur - € 20,00
Donderdag 22 jul. 2021 - 21:00 uur - € 20,00

Het Meral Polat Trio maakt een reis van Anatolische-volksmuziek naar protest-desert-blues, van oost naar west en terug. Met eigen tekst en de gedichten van Meral's vader bouwt het Trio de songs met intrigerende en meeslepende klanken. Liederen in het Koerdisch, Turks, Farsi en Grieks, waarin de schoonheid van intense verdriet en verlangen een plaats krijgt en uptempo nummers die met een vurige bezieling de liefde, de vrijheid en het leven vieren.

Hun muziek is een versmelting van identiteit en disciplines, ontstaan in een periode waarin alles wat opgebouwd was, wat ze kenden, aan gewend waren wegviel en naar buiten gaan geen optie meer was. Op dat moment begon het muzikale onderzoek naar de juiste instrumentatie, de juiste kleur en een eigen manier om een rijke invloed van disciplines, tijden, geografische landschappen en culturen te combineren. In een intieme setting bevragen ze wat ons maakt tot wie we zijn, en nemen ze de luisteraar daar volledig in mee.

Stilstaan is ook een beweging, waarbinnen een melodie kan ontstaan, een akkoord gecreëerd in het blijvende moment. Het moment van ademhalen. Het begin van alles ......... destpêka her tiştî

foto's: Peter de Jong