Theater De Roode Bioscoop
Nadja Filtzer | Mijn Zwervend Hart

Nadja Filtzer | Mijn Zwervend Hart

MIJN ZWERVEND HART | Een muzikale wereldreis met Nadja Flltzer


Donderdag 12 mei 2022 - 20:00 uur - € 20,00

MIJN ZWERVEND HART | Een muzikale wereldreis met Nadja Flltzer

Nadja Filtzer neemt het publiek mee op de wereldreis die haar Joodse voorouders maakten van Oekraïne, via Parijs, Le Havre en New York naar Mexico – op de vlucht voor de pogroms van Stalin, op zoek naar een plek om te (over)leven. 

Eigen composities en teksten worden afgewisseld met Jiddische Klezmer, Amerikaanse Jazz, en Russische & Latijns-Amerikaanse volksmuziek. Projectie van schilderijen van haar vader Luis Filcer, foto’s van haar opa Dirk de Herder en filmbeelden van zus Irina maken het verhaal compleet.

Het volgen van haar familiegeschiedenis brengt haar naar het heden, waarin vluchtelingen nog steeds weggestuurd worden.

Met zelfrelativering en humor bevrijdt Nadja zich van familie-trauma's en droomt over een betere wereld.

Rob van de Meeberg: Regie, Leo Bouwmeester: Piano, Gert Wantenaar: Accordeon, Bandoneon Mirella Pirskanen: Viool, altviool en zang.

“En weer had ik die tranen bij het laatste nummer, waarin Nadja zo duidelijk de actualiteit van de huidige zwervers naar een goede toekomst legt naast haar eigen levensverhaal… Wat een vakvrouw, wat een talent, wat een temperament, uitstraling en mimiek en wat een verhaal.”

De Andijker 1 dec. 2021 Tineke Morsch

Met ‘Vive Piaf!’ ontving Nadja lovende commentaren in de vakpers: “ de Piaf van de 21e eeuw” de Gelderlander..kippenvel...hilarisch…hartverscheurend...” De Heemsteder. “Ontwapenend en indringend...Je maakt me blij, doet me lachen, zet me aan het denken en ontroert me.” J.J.Tamboer, recensent het Parool.

Over Mijn Zwervend Hart in 2007 “Filtzer zet op indrukkende wijze haar Oekraïense oma en tante neer. je waant je terug in de tijd “ Curt Simons - Het Parool “Het talent van voorvrouw Filtzer is groot, haar enthousiasme aanstekelijk en haar verhaal meeslepend. Vol bezieling…“ Moon Saris- 8 Weekly