Theater De Roode Bioscoop

Soirée de Nadezda | Echo Chambers

Soirée de Nadezda | Muziek in context

Echo Chambers

Als muziek een deel van kunst is, en kunst een deel van het leven, waarom zouden we ons in concerten dan beperken tot muziek?

solo recital

Nadezda Filippova - piano.

Donderdag 18 apr. 2024 - 20:00 uur - € 20,00

In 2018 lanceerde Nadezda Filippova in Amsterdam de reeks Soirée de Nadezda waarin ze als pianiste en programmeur de verscheidenheid, de variatie en de verschillende kunsten een podium geeft – met klassieke muziek als centraal punt.

“Echo Chambers” is de titel van het stuk dat Juan Felipe Waller heeft gecomponeerd voor Nadezda. Het is tevens de titel van haar nieuwe album dat in maart 2024 zal worden uitgebracht door het label  “7 Mountain Records”.

Wat betekent “Echo Chambers”? In akoestische zin verwijst het naar een ruimte die geluid weerspiegelt of verstrekt, waardoor een echo- of holle klank ontstaat. Een andere betekenis heeft betrekking op een omgeving waarin een persoon informatie of opvattingen ontvangt die hun eigen overtuigingen bevestigen. 

Dit album weerspiegelt de persoonlijke zoektocht van de pianiste naar haar identiteit. Bovendien onderzoekt Nadezda de diepere psychologische betekenis die muziek voor mensen kan hebben.

www.nadezdafilippova.com

Meer Soirée de Nadezda | Muziek in Context