Theater De Roode Bioscoop

Soirée de Nadezda | Ludwig van Beethoven en zijn erfgoed

Toegang 20 euro | vrienden van de Roode Bioscoop en Studenten 12,50 !

Ludwig van Beethoven en zijn erfgoed
Solo recital

Als muziek een deel van kunst is, en kunst een deel van het leven, waarom zouden we ons in concerten dan beperken tot muziek?

Nadezda Filippova - piano

Donderdag 14 dec. 2023 - 20:00 uur - € 20,00

In 2018 lanceerde Nadezda Filippova in Amsterdam de reeks Soirée de Nadezda waarin ze als pianiste en programmeur de verscheidenheid, de variatie en de verschillende kunsten een podium geeft – met klassieke muziek als centraal punt.

Binnen de klassieke muziek wordt vaak gezegd: “De composities van J. S. Bach representeren het Oude Testament, terwijl L. v. Beethoven als het ‘Nieuwe Testament’ wordt beschouwd”. Het is niet noodzakelijk om het hiermee eens te zijn. Wat wel vaststaat, is dat Ludwig van Beethoven een immense impuls heeft gegeven aan de ontwikkeling van volgende generaties, of het nu gaat om pianomuziek, orkestmuziek, strijkkwartetten of zelfs opera.

Het uitvoeren van zijn 32 pianosonates wordt beschouwd als een mijlpaal voor elke pianist. Dit jaar zal ik mijn aandacht richten op zijn drie sonates opus 10, die behoren tot zijn vroege scheppingsperiode maar sterk variëren in karakter.

www.nadezdafilippova.com

Meer Soirée de Nadezda | Muziek in Context